meny

Lunch på Brasseriet Södra Sällskapet serveras alltid mellan 11:00- 14:30 och inkluderar alltid huvudrätt, dryck, sallad, nybakat bröd, kaffe/te samt godis och kakor (fr. 105kr).

à la carte

entrée

pain al ail

grillat franskt lantbröd med vitlökssmör. 67kr

(eng: grilled french garlic bread)

 

chevre chaud

friterad getost på rostat lantbröd serveras med ljummen rödlöksmarmelad, betor, rostade pinjenötter, inlagd kapris samt drisslad akaciahonung. 129kr

(eng: fried goatcheese on roasted bread served with red onion marmelade, beets, roasted pinenuts, capers and acacia honey)

 

classiques sud société pour skagen

södra sällskapets skagenröra med handskalade räkor, kräftstjärtar och dillmajonnäs på grillat lantbröd toppat med löjrom samt citron. 135kr

(eng: "toast skagen" with prawns and crayfish in a dill mayonnaise topped with bleak roe)

 

carpaccio

tunnskivad svensk oxfilé, serveras med parmesanost, olivolja, citron, ruccola, svartpeppar och havssalt. 139kr

(eng: thinly sliced fillet of beef served with parmesan, olive oil, lemon, ruccola, black pepper and sea salt)

 

classiques biscuit de pommes de terre

avec caviar

klassisk råraka med löjrom, gräddfil, hackad rödlök och citron. 143kr

(eng: traditional hash brown with bleak roe, sour cream, chopped red onion and lemon)

 

toast crevettes au salmon

västkusttoast med handskalade räkor och vanilj- och chiligravad lax serveras med dillmajonnäs citron, gurka och gubbröra. 139kr

(eng: west coast toast with shrimps and vanilla/chili flavoured raw spiced salmon, dill mayonnaise, lemon, cucumber and swedish "gubbröra")

 

escargot ail

ugnsgratinerade sniglar med sufflerat vitlökssmör serveras med franskt lantbröd. 139kr

(eng: gratinated snails with garlic butter, served with french country bread)

 

ost- och charkbricka

dagens utvalda ostar och charkuterier med tillbehör. 197kr

(eng: today's cheeses and charcuteries with sides)

 

 

 

principal

steak hache'd' elan

200g älgfärsmedaljong med smak av enbär, rosmarin och backtimjan på en vinskyspegel med choklad och krossad peppar toppad med gräddkokta kantareller, potatispuré och rårörda lingon.

denna tallrik tar er rakt in i de svenska urskogarna! 197 kr

(eng: 200gr minced medallion of elk with a taste of juniper berries, rosemary and wild thyme served on a chocolate and crushed pepper wine sauce, topped with creamed chantarelles, pureed potatoes and lingonberries. this course takes you right into the forests of swedish)

 

hamburger montpellier cheddar

grillad cheddarost på nymalet högrev serveras med sidfläsk, dijon- och pepparmajonnäs, marinerad paprika och saltgurka, ölgravad och friterad silverlök smaksatt med dragon samt sällskapets pommesblandning med ranchdipp. 197 kr

(eng: grilled cheddarburger with bacon, dijon and pepper mayonnaise, marinated bell pepper and pickles, fried onions flavoured with beer and dragon, mixed fries and ranch dip)

 

steak tendre

grillad hängmörad biff med kappa serveras med fransk pom-chateau-potatis, rödvins-demiglace, bearnaise samt långgravad tomatsallad. 279 kr

(eng: tenderised beef with french pom-chateau potatoes, red wine demiglace, bearnaise and tomatosalad)

 

biff rydberg

klassisk biff rydberg med oxfilé, tärnad potatis, ölsauterad lök, äggula och vispad grädde smaksatt med dijon och grovkornig senap. 347 kr

(eng: beef rydberg with tenderloin, diced potatoes, beer sauteed onions, eggyolk and whipped cream flavoured with coarse-grained mustard)

 

coeur de filé provencale

200g oxfilé grillad och helstekt i ugn med vitlök och örter serveras på en bädd av råstekt bakpotatis, baconlindad haricot verts, ugnsbakas tomat, vinsky och vispat vitlökssmör. 357 kr

(eng: 200gr fillet of tenderloin grilled and oven roasted with garlic and herbs - served with roasted potatoes, french beans with bacon, baked tomato, wine sauce and whipped garlic butter)

 

 

 

 

 

kött

fisk

moules fraiches

färska blåmusslor kokta i grädde och champagne med vitlök och hackade örter samt aioli och sällskapets pommesblandning. 197 kr

franska rivieran när den är som bäst!

(eng: fresh moules in cream and champagne with garlic and chopped herbs served with aioli and sällskapets mixed fries)

 

ouest de poissons marins

ugnsbakad västerhavstorsk på en bädd med fräst kronärtskocka, sockerärtor, salladslök, lantpotatis och rostad paprika samt en smörad havskräftsconsomé.

en svensk klassiker på franskt vis! 259 kr

(eng: oven baked cod topped with potatoes, vegetables, butter and a seafood consomé)

 

poisson et fruits de mer grillées

fisk och skaldjur från grillen. havskräfta, gambas, gröna musslor, calamares samt dagens fisk marineras med våran apelsin- och chiligremolata och serveras med en liten blandsallad, chiliaioli samt grillad citron.

havets läckerheter när de är som bäst!     347 kr

(eng: seafood and fish fresh off the grill - langoustine, gambas, green mussels, squid and the fish of the day marinated in an orange and chili gremolata and served with sallad and chili aioli)

 

griller carboniser

halstrad fjällröding serveras på en bädd av betor, sockerärtor, salladslök och lantpotatis toppat med en skummad vitvinsvelouté samt skagenröra. 249 kr

(eng: arctic charfish with beets, sugarpeas, scalops and potatoes topped with a white wine veloute and a skagen mix)

 

 

vegetariskt

halloumi grillé

grillad halloumi med grönsparris risotto och grillade grönsaker. 217 kr

(eng: grilled halloumi with a green asparagus risotto and grilled vegetables)

 

grillad grönsaksplanka

husets utvalda marinerade och grillade grönsaker serveras med en potatis och västerbottenpuré, ugnsbakad tomat, getost i filodeg samt kronärtskockskräm. 227 kr

(eng: grilled and marinated vegetables with a potato and västerbotten-cheese puré, baked tomato, baked goatcheese and artichoke cream)

 

dessert

créme brulée

råsockerflamberad brulépudding serveras med en frukttartar smaksatt med mynta, honung och lime. 97 kr

(eng: creme brulée served with a fruit tartar flavoured with mint, honey and lime)

 

sällskapets sorbet

3 sorters sorbetkulor. 115 kr

(eng: 3 flavoures of sorbet)

 

le chocolat

fransk chokladkaka serveras med vaniljglass, amarettogrädde och varma hjortron. 127 kr

(eng: french chocolate cake with vanilla ice cream, amaretto cream and warm cloudberries)

 

truffes

hemmagjorda chokladtryfflar. 57 kr

(eng: homemade chocolate truffles)

trerättersmenyer

sällskapsmenyn

vår allra mest populära meny med några av våra bästa rätter från menyn. går även bra att boka för större sällskap.

548 kr per person

entrée

coupe de crevettes

västkustcocktail med rökta räkor och kallrökt lax som serveras med avokado, grönsparris, romansallad, gurka och rostat bröd toppat med västerbottenkräm.

 

 

 

 

 

principal

oxfilé provencalé

oxfilé grillad och helstekt i ugn med vitlök och örter serverad på en bädd av råstekt potatis, baconlindad sparris, grillad tomat och vispat vitlökssmör.

 

eller

 

poisson et fruits de mer grillés

fisk och skaldjur från grillen - havskräfta, gambas, musslor, calamares och dagens fisk marineras med våran apelsin- och chiligremolata och serveras med en liten blandsallad, chiliaioli och grillad citron.

 

 

 

 

 

dessert

grand dessert

liten croissant fylld med vit choklad, passionsglass och fransk chokladkaka med krossad pistage serveras på en hallonspegel kryddad med kardemumma, vanilj och rom samt honungsdroppar smaksatta med mynta och lime.

 

 

fråga gärna personalen

om du har allergier