KVÄLLSMENY

 

Södra

 

Sällskapet

Se även vår Sällskapsmeny under Erbjudande »

 

 

Entrée

PAIN AL AIL

Grillat franskt lantbröd med vitlökssmör 67:-

 

French grilled garlic bread

 

 

CHEVRE CHAUD

Friterad getost på rostat lantbröd serveras med ljummen rödlöksmarmelad, betor, rostade pinjenötter, inlags kapris samt drisslad akacia honung. 129:-

 

Fried goatcheese with redonion marmelade, beats, roasted pinenuts, capers and akaciahoney.

 

 

CLASSIQUES SUD SOCIÉTÉ POUR SKAGEN

Södra sällskapets skagenröra med hand skalade räkor, kräftstjärtar och dill majonnäs på grillat lantbröd toppad med löjrom samt citron 135:-

 

”Toast Skagen” with prawns, crayfish in a dill mayonnaise

topped with bleak roe.

 

 

CARPACCIO

Tunnskivad Svensk oxfilé, serveras med parmesanost, olivolja, citron, ruccola

svartpeppar och havssalt 139:-

 

Fillet of beef served traditionally with parmesan, olive oil, lemon, ruccola, black pepper and sea salt

 

 

CLASSIQUES BISCUIT DE POMMES DE TERRE AVEC DU CAVIAR

Klassisk råraka med löjrom, gräddfil, hackad rödlök och citron 143:-

 

Traditional hash brown with bleak roe, sour cream, chopped red onions and lemon

 

 

TOAST DE CREVETTES AU SALMON.......139:-

Västkust toast med vanilj- och chili gravad lax och handskalade räkor serveras med dillmajonäs, citron, gubbröra samt gurka.

 

Westcoast toast with shrimps and salmon,dill mayonaise, lemon, cucumber and Swedish “gubbröra”

 

 

ESCARGOT AIL

Ugnsgratinerade sniglar med soufflerat vitlökssmör med franskt lantbröd 139:-

 

Gratinated snails with garlic butter, served with french country bread

 

 

OST & CHARK BRICKA.......197:-

Dagens utvalda ostar och chark med tillbehör.

 

Todays charcuteries and cheeses with sides.

 

 

 

 

 

Principal

 

 

KÖTT

 

 

STEAK HACHE’D’ ELAN

200g älgfärs medaljong med smak av enbär, rosmarin och backtimjan på en vinskyspegel med choklad och krossad peppar toppad med gräddkokta kantareller, potatispuré och rårörda lingon. 197:-

Denna tallrik tar er rakt in i de Svenska urskogarna!

 

200gr minced medallion of elk with a taste of juniper berries, rosemary, and wild thyme, served on a chocolate and crushed pepper wine sauce, topped with creamed chanterelles, pureed potatoes and lingonberries

 

 

HAMBURGER MONTPELLIER CHEDDAR.......197:-

Grillad cheddarost burgare på nymald högrev serveras med sidfläsk, dijon- och pepparmajonäs, marinerad paprika och saltgurka, ölgravad och friterad silverlök smaksatt med dragon samt Sällskapets pommesblandning med ranch-dipp.

 

Grilled BBQ cheddarburger with bacon, dijon och pepper mayo, marinated bell pepper and pickles, fried onions flavoured with beer and dragon, mixed fries and ranch-dipp.

 

 

STEAK TENDRE.......279:-

Grillad hängmörad biff med kappa serveras med Fransk pom-chateau potatis, rödvins demiglace, bearnaise samt långgravad tomatsallad.

 

Tenderised beef with French pom-chateau potatoe, redwine demiglace, bearnaise and tomatosalad.

 

 

 

BIFF RYDBERG.......347:-

Klassisk biff rydberg med Oxfilé, tärnad potatis, ölsauterad lök, äggula och vispat grädde smaksatt med dijon och grov senap.

 

Biff Rydberg with tenderloin, diced potatoes, beersautated onions, eggyolk and whipped cream flavoured with mustard.

 

 

COEUR DE FILÉ PROVENCALE.......357:-

200gr Oxfilé grillas och helsteks i ugn med vitlök och örter serveras på en bädd av råstekt bakpotatis, baconlindad herrecot vertes, ugnsbakad tomat, vinsky & vispat vitlökssmör.

 

200gr fillet of tenderloin grilled and oven roasted with garlic and herbs. Served with roasted potatoes, herrecot vertes with bacon, baked tomato and whipped garlic butter.

 

 

 

 

 

 

FISK

 

 

 

MOULES FRAICHES

Färska blåmusslor kokta i grädde och champagne med vitlök och hackade örter samt aioli och Sällskapets pommesblandning. 197:-

 

Franska Rivieran när den är som bäst!

 

Fresh moules in cream and champagne with garlic and chopped herbs

served with aioli and Sällskapets mixed fries

 

 

 

OUEST DE POISSONS MARINS

Ugnsbakad västerhavstorsk på en bädd med fräst kronärtskocka, sockerärtor, salladslök, lantpotatis och rostad paprika samt en smörad havskräftsconsomé. 259:-

 

En svensk klassiker på franskt vis!

 

Oven baked Cod topped with potatoes, vegetables, butter and a seafoodconsomé.

 

 

POISSON ET FRUITS DE MER GRILLÉES

Fisk och skaldjur från grillen. Havskräfta, gambas, gröna musslor, calamares samt dagens fisk marineras med våran apelsin och chili gremolata och serveras med en liten blandsallad, chili aioli och grillad citron 347:-

 

Havets läckerheter direkt från grillen, när det är som bäst!

 

Seafood and fish from the grill – Langoustine, gambas, green mussels, squid, and the fish of the day. Marinated in an orange and chili gremolata and served with sallad and chili aioli

 

 

 

GRILLER CARBONISER

Halstrad fjällröding serveras på en bädd av betor, sockerärtor, salladslök och lantpotatis toppat med en skummad vitvinsvelouté samt skagenröra. 249:-

 

Arctic Char fish with beats, sugarpeas, scalops and potatoes topped with a whitewineveloute and a skagenmix.

 

 

OEUFS SANDRE

Halstrad gösfilé serveras med en sparris- och västerbottensrisotto toppad med en ljummen dill- och rödlöksvinegrette. 239:-

 

Pike-perch filé with an asparagus and västerbotten risotto topped with a dill and redonion vinaigrette.

 

 

 

 

VEGETARISKT

 

 

 

HALLOUMI GRILLÉ

Grillad halloumi med grönsparris risotto och grillade grönsaker 217:-

 

Perfekt för vegetarianen eller för dig som bara vill prova något annorlunda!

 

Grilled halloumi with a green aspargus risotto & grilled vegetables

 

 

GRILLAD GRÖNSAKSPLANKA

Husets utvalda marinerade och grillade grönsaker serveras med en potatis och västerbottenpuré, ugnsbakad tomat, getost i filodeg samt kronärtskockskräm. 227:-

 

Grilled vegetables with a potatoe and västerbottenpuré, baked tomatoe, baked goatcheese and artichokecream.

 

 

 

 

 

 

Dessert

 

 

CRÉME BRULÉE

Råsocker flamberad brulépudding serveras med en frukt tartar smaksatt med mynta, honung och lime. 97:-

 

Creme Brulée served with a fruit tartar flavoured with mint, honey and lime.

 

 

PANNACOTTA

Skiktad nougatpannacotta med vaniljpudding toppad med halloncouli och rostad mandelknäck. 97:-

 

Nougat pannacotta with vanilla pudding topped with a rasberry couli and roasted almond caramel.

 

 

SÄLLSKAPETS SORBÉT

3 sorters sorbét kulor. 115:-

 

3 flavoures of sorbét.

 

 

LE CHOCOLAT

Fransk chokladkaka serveras med vaniljglass, amarettogrädde och varma hjortron. 127:-

 

French chocolatecake with vanilla icecream, amarettocream and warm cloudberries.

 

 

TRUFFES

Hemmagjorda choklad tryfflar 57:-

 

Homemade chocolate truffles

 

 

 

 

 

FRÅGA GÄRNA PERSONALEN OM DU HAR ALLERGIER.

 

 

Kvällsmeny på Södra Sällskapet

Södra Sällskapet | 08 - 643 25 25 | Åsögatan 111, 116 24 Stockholm